KÖPVILLKOR 2010-11-01

Order
Samtliga beställningar skickas normalt samma eller följande vardag. Vid förskottsbetalning inväntar vi betalning innan varan skickas. Våra priser inkluderar vid försäljningstillfället gällande mervärdesskatt. Om beställda varor är restnoterade eller har utgått ur sortimentet meddelas kunden via e-post och ges möjlighet att få ersättningsvara eller annullera beställningen.

Frakt
Produkterna levereras som brev hem till din brevlåda eller som hempaket och företagspaket vid större beställningar. Du betalar endast 29 kr i frakt oberoende av hur många produkter du beställer. Vid fakturabetalning tillkommer en avgift på 20 kronor, inga andra avgifter tillkommer. Vi reserverar oss för att frakten kan komma att ändras vid skriftliga offerter.

Betalning
Betalning sker mot faktura, kortbetalning eller förskottsbetalning till vårt bankgiro. Fakturering av privatpersoner sköts tillsammans med Klarna. Kredittiden på dessa fakturor är 14 dagar och de skickas med leveransen. Vid företagsbeställningar är kredittiden 30 dagar. Vid utebliven betalning skickas påminnelsefaktura med påminnelseavgift samt dröjsmålsränta.

Kortbetalning hanteras av CertiTrade och krypteras enligt strikt banknorm. Vi accepteras kort av typen Visa, Mastercard och Diners. Inga extra avgifter tillkommer för kortbetalning. Inga kortuppgifter sparas hos oss.

Delbetalning sker med Klarna Konto. Första betalningen sker i slutet på månaden efter köpet. En aviavgift på 29 kr tillkommer vid varje fakturering samt en årsränta på f.n 19.5%. Endast en faktura utgår, oavsett antal köp. Läs fullständiga villkor!

Stegräknare.se har rätten att neka utskick av varor vid ej godkänd kreditkontroll. Varorna förblir Stegräknare.se:s egendom tills dess att full likvid erlagts.

Ångerrätt
Som privatperson har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara vi har skickat till dig. Ångerrätten regleras i distansköpslagen och gäller inte företag. Varan skall ligga i sin originalförpackning och vara i väsentligt oförändrat skick. Du står för returfrakten vid åberopande av ångerrätt. Tag kontakt med kundtjänst innan du skickar tillbaka varor till oss.

Garanti
Alla våra produkter har ett års garanti om inget annat anges. Vara som är felaktig ersätts i första hand med ny vara. Batterier omfattas inte av garantin.

Returer
Om du vill returnera en produkt skall du först kontakta oss för att få ett returnummer. Det är ditt ansvar att varan kommer tillbaka till oss i oskadat skick, se till att emballera väl.

Ansvar
Vi fråntar oss allt ansvar för skador uppkomna då varor från Stegräknare.se använts av konsumenten på ett felaktigt sätt.

Behandling av personuppgifter
Den 25 maj 2018 träder en ny lagstiftning i kraft - dataskyddsförordningen, kallad GDPR.

GDPR ska stärka enskilda personers rättigheter över hur företag, myndigheter och organisationer får samla in och använda personuppgifter. Detta innebär att samma regler för hur personuppgifter får hanteras ska gälla i hela EU. Dataskyddsförordningen ersätter personuppgiftslagen, som idag reglerar hur företag får samla in och använda personuppgifter. Stegräknare.se är ansvarig för hur de personuppgifter som du lämnar vid köp behandlas av oss för att administrera köp, returer och reklamationer.

Följande uppgifter lagras:
För och efternamn, adress, mobilnummer, e-post samt orderhistorik. I de fall köp genomförs mot faktura lagras även personnummer. Stegräknare.se lagrar dessa uppgifter vid köp i 2 år för fullfölja reklamationsrätten.

Dessa uppgifter lämnas ej ut till tredjepart annat än de som nämns i punkterna nedan:
* Vid köp via Klarna, lagras uppgifterna du uppger där. * Vid betalning i förskott via bankkonto i Swedbank, lagras uppgifterna du uppger där. * Vid Swishbetalning lagras ditt mobilnummer och ev. meddelande du uppger där. * För att kunna skicka beställningar, används DHL och Postnord som då måste få dina adressuppgifter. De uppgifter som delas är för- och efternamn, adress, mobilnummer samt e-post.

Om du valt & godkänt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas för- och efternamn samt e-post med företaget Get a newsletter för utskick av nyhetsbrev. Du kan när som helst välja att du inte längre vill ha nyhetsbrev. För att avaktivera tjänsten klickar du på länken som finns i nyhetsbrevet.

Du har när som helst rätt att raderas ur vårt system. Du har rätt att få ett utdrag av all information som Stegräknare.se har om dig. När du lägger din beställning hos Stegräknare.se uppger du dina personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i verksamheten för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig.

Webbplatsen
Vi förbehåller oss rätten till ändringar i webbplatsen utan ytterligare meddelande och vi reserverar oss för feltryck.

E-post
Stegräknare.se kan komma att sända ut e-post som informerar dig om teknisk service, information om konton och orderstatus eller nyheter om ändringar och uppdateringar av webbplatsen. Din adress kommer aldrig att lämnas ut eller säljas vidare.

Stegräknare.se - Kontakta oss vid frågor kring köpvillkoren!