Stegräknare
LÖPTRÄNING!

Den magiska milen

Den magiska milen
119 kr
START  •  NYHETER  •  STEGRÄKNARE  •  STAVGÅNG  •  TRÄNING  •  KONTAKTA OSS
tr
VÅRA PRODUKTER

Pil Stegräknare Silva

Pil Stegräknare Omron

Pil Stegräknare Tanita

Pil Stegräknare Fitbit

Pil Aktivitetsband

Pil Stavgång

Pil Pulsklockor

Pil Böcker

Pil TillbehörNYHETER & ERBJUDANDEN | ARTIKLAR OM STEGRÄKNARE

ARTIKLAR OM STEGRÄKNARE & MOTION

"Man kan nog lugnt lita på slutsatsen att motion, regelbunden kroppsrörelse, är avgörande för hälsan. Det handlar inte om hårdträning, inte om att slita ont som i bantningsserierna på tv. Och framförallt handlar det inte om allt eller inget. Enligt studien, som publiceras i The Lancet, räcker det med lättare motion, som cykling, simning eller raska promenader, i två och en halv timme i veckan. Om alla skulle träna på det sättet skulle ett av tio förtida dödsfall kunna undvikas. Regelbunden lätt motion minskar risken för bland annat hjärtproblem, cancer och diabetes."

Att promenera - en överlägsen metod - Helsingborgs-Dagblad 2012-08-13

"Fram till att Thorwald Persson drabbades av njursten för en del år sedan var han en relativt tunn kille, 63 kilo till sina 168 centimeter. Sjukdomen medförde att vikten drog iväg rejält och när han sedan bröt fotleden 2002 var han tvungen att sluta träna – samtidigt som aptiten fortfarande var god. Jag fick en stegräknare av en kompis, det var så jag kom igång. Nu är jag inne och registrerar mina steg på Stegklubben varje dag."

Räknar stegen mot bättre hälsa - Sydsvenskan 2009-11-08

"Var och varannan har kommit i kontakt med stegräkningstävlingar på jobbet. En trend som hittills dragit i gång 200.000 deltagare med enorma hälsovinster för arbetsgivarna, enligt hälsoekonomen Stefan Lundström, som gör beräkningar på vad friskvårdssatsningar ger för ekonomiska vinster."

Tävling ett steg i rätt riktning - Dagens Nyheter 2009-08-30

"Du bör gå 100 steg per minut i 30 minuter per dag om du vill komma upp i en medelintensiv träning vid promenader, visar en ny studie. Män behöver gå mellan 92 och 102 steg per minut för att komma upp i en medelintensiv träning för hjärtat. Kvinnor behöver gå mellan 91 och 115 steg."

Gå 100 steg i minuten - Nyhetskanalen 2009-03-18

"Den som har ett stillasittande kontorsjobb brukar i genomsnitt ta 3–5.000 steg om dagen. Men enligt folkhälsoinstitutet bör man gå 10.000 steg om dagen. Tycker du att det låter svårt? Tänk på att det bara tar 5 minuter att gå 500 steg! Med en stegräknare kan du på ett enkelt sätt få koll."

6 steg till ditt nya liv - Ica-kuriren 2008-08-21

"Landstinget borde skänka en stegräknare till alla som vill ha. Det skulle betala sig. Alla varken vill eller kan flåsa omkring i ett motionsspår, men gå kan de flesta av oss. Med stegräknare är det både enkelt och stimulerande. Du tävlar mot Dig själv och må-bra-effekten kommer per omgående."

Trimma hjärnan med motion - Utveckla.nu 2008-06-17

"Nu lanseras stegräknaren Tanita PD-724 på den svenska marknaden. Denna nya generation av stegräknare använder sig av 3D-teknik som räknar stegen i alla leder. Detta möjliggör att man bär den nästan hur som helst, t.ex runt halsen eller i fickan. Modellen har även ett inbyggt överfallslarm som utlöses genom att man drar i stegräknaren."

Ny stegräknare från Tanita som du kan bära runt halsen - Newsdesk 2008-05-26

"Sverige är i stegartagen. Var och varannan människa går med stegmätare och många stegtävlingar arrangeras runt om i landet i vår. Promenader är en allsidig och underskattad motionsform, säger Jonas Erixon, hälsostrateg på Korpen."

Klara, färdiga - ut och gå! - Norrbottens-Kuriren 2008-05-06

"Från trötta soffpotatisar till sunda vardagsmotionärer. Agneta och Ola Hedlund skaffade stegräknare och började gå tillsammans. Nu är makarna Hedlund både piggare och gladare - och 35 kilo lättare. Nu kan vi inte vara utan våra promenader. Och det är bra för relationen, vi får tid att prata, säger Agneta och Ola."

Så gick de ner 35 kilo - Expressen 2008-04-22

"På Brunnsbergsskolan har eleverna deltagit i ett hälsoprojekt som ingår i Hagaskolans profil. Under sammanlagt 16 veckor har de använt stegräknare under skoltid, med syftet att få barnen att röra på sig mera."

Varför har vi egentligen haft stegräknare på oss? - Varbergs Posten 2008-04-13

"10.000 steg om dagen rekommenderas för att må bra. I Silvas produktserie exercise-4-life finns redskapen som motiverar till att motionera mer. Nyheten Ex3 Plus är en unik stegräknare som inte behöver sitta på höften och har ett effektivt sjudagarsminne som gör att man kan registrera sin träning vad gäller kaloriförbrukning, distans och hastighet."

Stegräknare som inte behöver sitta på höften - Båtliv 2008-04-10

"Promenaderna driver fettet på flykten. Men det är inte bara vikten som påverkas positivt - hela kroppen blir glad av promenader! Om du varje dag tar 5000 steg extra så har du efter ett år promenerat bort lika många kalorier som finns lagrade i 13 kilo kroppsfett. Det motsvarar 304 halvtimmes joggingrundor på ett år."

Detta händer i kroppen när du går - Expressen 2008-03-27

"Du kan gå ner hela 5 kilo på en månad genom att gå. Att promenera är en utmärkt träningsform för både vikten och hälsan. Det är enkelt, kostnadsfritt och passar alla. Vardagsmotionen ska helst vara 10000 steg per dag. Det finns ingen magisk gräns i tid, fast ju mer du rör på dig, desto snabbare går du ner i vikt."

Promenader passar alla - Expressen 2008-03-27

"Rörelseglädje kan vara att räkna stegen. Förr var det ingen i klassen som jublade när jag föreslog att vi skulle ta en promenad, berättar Kristin Andersson, Smartislärare i Koppom. Det blev skillnad när Värmlands idrottsförbund delade ut stegräknare till klassen och även en uppsättning till för Hierneskolans räkning, då blev det plötsligt roligt att gå ut och gå."

Rör på påkarna! - Värmlands Folkblad 2008-03-13

"Att på slutet av dagen mötas av en siffra på hur många eller hur få steg du faktiskt tagit är en väckarklocka och sporre många skulle behöva. En vuxen person ska som minst gå 10 000 steg per dag, gärna ännu mer, men i dagsläget är det inte majoriteten som faktiskt gör det. Skaffa en stegräknare för att se hur mycket du rör på dig, vi lovar att det kommer sporra dig till att gå mer."

5 tips - så går du ner i vikt - Salong-K 2008-02-29

"Deltagarna delades in i en promenadgrupp, en cykelgrupp och en kollektivtrafikgrupp. Under en tioveckorsperiod fick de prova ett hälsosammare och miljövänligare sätt att ta sig till arbetet. Vi delade ut en stegräknare till alla grupper, även till dem som skulle ta bussen. De skulle ju gå till busshållplatsen."

Mimosa gynnade miljö och hälsa - Helsingborgs Dagblad 2008-02-25

"Nu satsar kommunen på utmaningen ”Kommunsteget 2008, ett steg mot bättre hälsa”. Alla som vill vara med i stegutmaningen får en stegräknare. Vi kommer att bilda lag på arbetsplatser och arbetslag och samla promenadsteg. Det här gäller för hela kommunens anställda. Det ska underlätta att ta ett steg uppåt på hälsotrappan."

Fokus ligger i att bygga på det friska - Suntliv.nu 2008-02-18

"En halvtimmes rask promenad om dagen halverar risken att dö i hjärt-kärlsjukdom. Kolesterolvärdena förbättras och blodtrycket sänks. Risken för blodproppar och diabetes minskar. Nedstämdhet, sömnproblem och benskörhet motverkas."

Kolla vilken promenadform som passar dig - Expressen 2008-02-12

"Det behöver inte vara svårt att komma igång. Börja försiktigt. Skaffa en promenadkompis eller rocka loss när du städar. Skaffa dig en riktigt bra stegräknare. Mät hur mycket du går varje dag i en vecka. Öka med 10 procent de följande två veckorna. Börja försiktigt och utöka dina promenader successivt."

10 enkla steg som får dig att komma igång - Expressen 2008-02-12

"Stavar - töntigt? Glöm det. Stavgång är hett, trendigt - och en riktig fettbrännare. Studier visar att fettförbränningen ökar med 30-50 procent, jämfört med en vanlig rask promenad, säger Shirin Rågby Djavidi, Aftonbladets träningsexpert. Ändå kan alla göra det. Gamla och unga, vältränade och soffpotatisar. Och vinterhala vägar är inget problem."

Gå dig smal! - Aftonbladet 2008-01-30

"Jag har fått en ny kompis. En pålitlig och ärlig vän som följer precis varje steg jag tar. En sann polare som talar om för mig om jag är duktig eller inte. Som oavsett om jag vill eller inte påtalar att jag är för lat. Men som också peppar mig i vått och torrt!"

Samma lyckokänsla som att shoppa - Folkbladet 2008-01-18

"Äntligen finns det vetenskaplig forskning som slår fast att personer som bär stegräknare verkligen går ned i vikt. För den som varje dag tar en extrarunda på trettio minuter, vilket alla bör göra, så innebär det runt 3 000 steg, något som teoretiskt motsvarar en viktnedgång på 0,64 kilo i månaden eller 7,82 kilo per år!"

Kampen mot kilona går i promenadtakt - Sydsvenskan 2008-01-16

"Själv hakar jag sedan nyår på mig min nya stegräknare varje morgon. Fick en smärre chock när jag mätte mina steg under en dag på jobbet en sån där vanlig dag med ett par möten, litet skrivande vid datorn och telefonsamtal avbrutna av små vändor till kaffeautomaten. Knappt 4 000 steg! Inte ens hälften av den nödvändiga dagsdosen! Nästa dag blev ännu värre bara 2 700 steg!"

Med lagom steg mot målet - då kör vi! - Dagens Nyheter 2008-01-13

"Skaffa en stegräknare, mät hur mycket du går och försök öka på stegen efterhand. Begränsa din tv-tid och ha inte mer än en apparat. Vi sitter stilla framför teven och stoppar gärna i oss massa onödiga kalorier samtidigt. Var sparsmakad och välj vad du vill se. Gör något kul tillsammans i stället, eller ta en promenad."

Experternas bästa råd - Expressen 2008-01-02

"Rätt motion stärker skelettet, i ur och skur samlas de en gång i veckan för att gå en rejäl promenad tillsammans. Alla är pensionärer och drygt det. Stavarna är bra, både för konditionen och balansen. Ingen vill riskera att ramla och bryta sig. Nej, här handlar det om att stärka skelettet med hjälp av motion."

Rätt motion stärker skelettet - Nya Wermlands-tidningen 2007-12-08

"Börja med att räkna dina steg, köp en stegräknare. Lägg gärna 200-300 kronor på en stegräknare. De dyrare modellerna är mer korrekta än de billiga. Sätt den i byxlinningen på morgonen. Varje kväll i fyra dagar skriver du upp hur många steg du har tagit under dagen. En av de fyra dagarna ska vara en helgdag, eftersom man ofta går mindre på helgen. Du kan exempelvis mäta onsdag–lördag."

Så lätt kan du också gå dig smal - Aftonbladet 2007-11-28

"Personer som använder sig av stegräknare går snabbare ned i vikt, rör på sig mer och har lägre blodtryck än den som inte mäter sin gång. Det visar en ny studie från Stanford universitetet i Kalifornien som publiceras i den medicinska tidskriften Journal of the American Medical Association."

Stegräknare går ned i vikt snabbare - Svenska Dagbladet 2007-11-22

"Skaffa dig en riktigt bra stegräknare. Mät hur mycket du går varje dag i en vecka. Öka med 10 procent de följande två veckorna. Börja försiktigt och utöka dina promenader successivt. Skaffa dig en promenadkompis. Det är bra att ha en stödperson de kvällar vädret är dåligt och tevesoffan drar."

10 Enkla steg som får dig att komma igång - Expressen 2007-11-18

"Att skaffa en stegräknare kan göra gåendet extra kul. Du kan utmana dig själv, familjen eller jobbarkompisarna om vem som tar flest steg. Normalt sett går vi omkring 3.500 steg en vanlig dag då vi är ganska stillasittande."

Klara, färdiga - ut och gå! - Norrbottens-Kuriren 2007-10-09

"Gå när du har tid! Det är utgångspunkten. Om du sedan kan ta flera 20 minuters promenader under dagen så är det bara bra. För att få positiv effekt på hälsan har man sett att det räcker med 5-8 minuter i en rask takt. Det viktiga är då att få ihop totalt 30 minuters motion under dagen. Allt är som sagt bättre än inget!"

Börja med flera och kortare promenader - Aftonbladet 2007-08-27

"Stegräknare är ett bra sätt att hålla motionskoll. I genomsnitt går svenska män och kvinnor cirka 5 000–6 000 steg per dag. Men nyare forskning rekommenderar minst 10 000 steg (ca 7 km) per dag."

Stega på med rätt prylar - Aftonbladet 2007-04-21

"Kläm in en halvtimmes vardagsmotion per dag och du kan slippa högt blodtryck, diabetes och i förlängningen cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Det menar forskaren och hälsopedagogen Erik Hemmingsson."

Vardagsmotionen som räddar ditt liv - Oskarshamns-Tidningen 2007-01-20

"Engelska läkare skriver ut Silva stegräknare! I NHS regi tar Silvas stegräknare upp kampen mot fetma i England. NHS, Englands motsvarighet till svenska Folkhälsoinstitutet, har identifierat en klart negativ utveckling vad det gäller engelsmännens hälsa vilket till stor del beror på minskad aktivitet."

Läkare skriver ut Silva stegräknare - Sydsvenskan 2005-10-05

"Allt som behövs är en stegräknare och vanlig vardagsmotion. Det är hemligheten med The Step Diet, en vetenskaplig metod som får dig att tappa kilon med promenader. I USA har The Step Diet blivit en succé – metoden är enkel och kan följas av alla."

Vi gick ner 48 kg - Aftonbladet 2005-09-26

"Så går du ner med stegräknare! Att bli smal utan att banta. Går det verkligen? Jo, här är Step diet-metoden som hjälper dig att minska mellan 5 och 10 kilo på några månader. Det du behöver är en stegräknare."

Så går du ner med stegräknare! - Aftonbladet 2005-05-04

"Gå dig smal! Öka med ett extra varv runt kvarteret varje dag. Här är metoden som får alla att GÅ ner i vikt, den följer ett helt nytt upplägg. Den räknar dina steg, inte kalorier."

Gå dig smal - Aftonbladet 2005-05-04

"Nu är det klart. Den preliminära rekommendationen om hur långt barn i åldrarna mellan sex och tolv år bör skutta runt på en dag för att inte bli överviktiga. Flickor bör ta minst 12 000 steg per dag och pojkar bör ta minst 15 000 steg per dag. Om de rör sig på det här viset minimeras risken för övervikt."

12 000 steg mot bättre hälsa - Oskarshamns-Tidningen 2005-03-23
Jämför våra stegräknare

Omvandlingstabell

Promenera genom Sverige

Bruksanvisningar till våra produkter

Vanligaste frågorna om stegräknare
Stegräknare
Dela med dig:
Facebook Pusha Bloggy Twitter Google Live Maila! Skriv ut!